Ana Sayfa
Anabilim Dalı Hakkında

Anabilim Dalı Hakkında

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı, SAÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü bünyesinde yer alan dört ana bilim dalından birisidir. Ana Bilim Dalının amacı, eğitimde kullanılan ölçme araçlarının hazırlanması, geliştirilmesi, bu araçların kullanılmasından elde edilen puanların yorumlanması, sonuçların değerlendirilmesi ve bu yolla öğretim programları ile öğretim faaliyetlerinin yeniden değerlendirilmesi konularında uzman elemanlar yetiştirmektir.  

 

Ana Bilim Dalı, Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılması çerçevesinde 1998-1999 öğretim yılı itibarıyla lisans düzeyinde kapatılmış olup, 1998-1999 öğretim yılından beri lisans öğrencisi alınmamaktadır.  

 

Lisansüstü eğitim programlarından mezun olan öğrenciler resmî ve özel okulların eğitim birimlerinde, Millî Eğitim Merkez Teşkilatı'nın ölçme ve değerlendirme ve program geliştirme ile ilgili birimlerinde, çeşitli banka ve kamu kuruluşlarının eğitim birimlerinde ve Silahlı Kuvvetlerin eğitim dairelerinde ölçme ve değerlendirme uzmanı olarak görev almaktadırlar.